Kavelpadplaten

De kavelpadplaten van Wester Beton zijn zeer geschikt voor het aanleggen van een kavelpad of sleufsilo. Met de juiste ondergrond gaan ze jarenlang mee. Heeft u interesse in kavelpadplaten? Neem dan direct contact met ons op via 0517 433 622 of stuur een e-mail naar info@wester-beton.nl.

Betonplaten van Wester Beton

Onze Kavelpadplaten collectie

Grote Kavelpadplaten

De Kavelpadplaat van Spaansen is met zijn unieke afmeting van 3.200 x 2.700 x 170 mm hoog een veel toegepast product voor het aanleggen van een kavelpad of plein. Een juiste ondergrond is een voorwaarde om de maximale belasting van de plaat te garanderen. De toegestane aslast is 11 ton op de buitenrand tot 17 ton in het midden van de plaat. Spaansen plaatst de plaat direct vanaf de auto in het werk.

Betonplaten

Verschil tussen gladde en ruwe industrieplaten

U vindt bij ons een groot assortiment gladde en ruwe industrieplaten. We vertellen u graag meer over de voor- en nadelen van deze afwerkingen.

Kenmerken gladde industrieplaat

Een gladde industrieplaat is leverbaar in zeven verschillende afmetingen en onderhoud is vrijwel niet nodig. Door de gladde afwerking is de plaat lastig te verplaatsen en wordt hij sneller glad bij regen en temperaturen onder het vriespunt.

Kenmerken ruwe industrieplaat

Een ruwe betonplaat biedt meer grip bij slechte weersomstandigheden en is geschikt voor gebruik in de veeteelt. Bij nat weer glijden dieren bijvoorbeeld niet uit op de platen. Het ruwe motief maakt de plaat slijtvast. Het plaatsen van een ruwe industrieplaat is erg arbeidsintensief.

Direct contact?

Wester Beton? Altijd bereikbaar.

Contact

Ed Spaansen

Accountmanager
0517 433 622

info@wester-beton.nl

Profiteren bij Wester Beton

  • Optimale prijs-kwaliteitverhouding
  • Deskundig advies
  • Een vrijblijvende offerte
  • Een ruim assortiment betonproducten
Kavelpad betonplaten van hoge kwaliteit

Onze kavelpadplaten zijn gemaakt van hoogwaardig beton en zijn voorzien van een boven- en ondernet met een diameter van 8 mm. De platen hebben de unieke afmeting 320 x 270 x 17 cm en zijn daardoor ideaal voor het aanleggen van een kavelpad of plein.

Voordelen van kavelpadplaten

Gebruik kavelpadplaten van Wester Beton en profiteer van een aantal interessante voordelen

  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Direct de juiste breedte voor een pad met één plaat
  • Makkelijk en snel gelegd vanaf de vrachtwagen
  • Groot aantal platen per dag verwerkbaar
  • Hogere aslast mogelijk, indien gewenst
  • Stroeve deklaag
Een geschikte ondergrond voor kavelpadplaten

Om de sterkte en duurzaamheid van de kavelplaten te waarborgen, is een geschikte ondergrond van belang. Hiervoor is een zandbed met een minimale dikte van 10 cm dat niet ouder is dan 48 uur vereist. We adviseren u zelfs een ondergrond van 20 cm zand te hanteren. Afhankelijk van de situatie, wordt in sommige gevallen geadviseerd om eerst een stabiele ondergrond van korrel te realiseren.

Het plaatsen van kavelplaten

Tijdens de levering worden de kavelpadplaten door middel van een vacuüm hijssysteem vanaf de vrachtwagen geplaatst op de ondergrond. De afstandhouders realiseren een voeg van minimaal 5 mm tussen de platen. Vervolgens wordt er een omsloten situatie gecreëerd door de voegen en zijkanten volledig te verwerken met grofzand. Dit voorkomt dat het zand wegspoelt bij regenval.

Andere betonproducten van Wester Beton

Bent u naast kavelpadplaten op zoek naar andere betonproducten? Als betonspecialist bieden we ook betonplaten en industrieplaten in verschillende afmetingen aan voor diverse sectoren.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met onze kavelpadplaten of wilt u direct een offerte aanvragen? Vraag via de onderstaande button een vrijblijvende offerte aan of bel ons voor meer informatie.

Voorwaarden voor de ondergrond