Sierbestrating

De sierbestrating van Wester-Beton is onderhoudsvriendelijk en heeft een strakke uitstraling. De tegels zijn geschikt voor ieder terras of tuin dankzij de coating laag. Doordat Wester-Beton de sierbestrating zelf produceert in de fabriek, betaalt u nooit te veel voor de optimale kwaliteit.

Sierbestrating bestellen bij Wester-Beton heeft de volgende voordelen:

  • Sierbestrating rechtstreeks van de fabrikant
  • Keuze uit meer dan 40 diverse tegels
  • Onderhoudsvriendelijke sierbestrating dankzij coating

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze sierbestrating? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0517 433 622 of door een e-mail te sturen naar info@wester-beton.nl.

Sierbestrating kopen

PURMER

60 x 60 cm 5 cm Zwart Vellingkant
60 x 60 5 cm Zwart Zonder vellingkant
60 x 60 cm 5 cm Grijs Gestraald Zonder vellingkant

WEST-FRIESLAND

60 x 60 cm 5 cm Zwart Zonder vellingkant

ZAANSTREEK

60 x 60 cm 5 cm Zwart Zonder vellingkant
60 x 60 cm 5 cm Grijs GS Zonder vellingkant

Adviezen voor de verwerking van sierbestrating

Bij het verwerken van de sierbestrating moet u rekening houden met onder andere de ondergrond en het afschot om wateroverlast te voorkomen. Voor een gelijke en onderhoudsvriendelijke bestrating lichten wij de belangrijkste voorschriften uit.

Stapelinstructies

Indien de sierbestrating niet direct gebruikt wordt, kunnen de pakketten met betonnen bestrating op elkaar gestapeld worden met een houten pallet tussen de pakketten. Stapel de sierbestrating nooit direct op elkaar om krassen en beschadigingen te voorkomen.

Ondergrond en zandbed

De ondergrond voor de sierbestrating bestaat uit twee of drie delen, afhankelijk van de gewenste sterkte van de fundering. Voor een stevige fundering dient er een ondergrond van minimaal twintig centimeter zand aangelegd te worden. Om ervoor te zorgen dat het water goed wordt doorgelaten, dient er bovenop het zandbed een extra laag split- of metselzand geplaatst te worden. Houd bij het plaatsen van de bovenste laag zand drie tot vijf centimeter aan.

Worden de tegels zwaar belast? Kies dan voor een extra stevige fundering. Ga voor een zandbed van vijfentwintig centimeter met hieronder nog een laag van tien centimeter grof split of gebroken puin. Als bovenste laag kunt u drie tot vijf centimeter split- of metselzand gebruiken.

Leginstructies

Maak gebruik van een vacuümpomp of accupomp om de sierbestrating te leggen. Til de tegels in één keer van het pakket af om eventuele beschadigingen te voorkomen. De tegels dienen met een minimale voeg van drie millimeter gelegd te worden. Deze voeg zorgt ervoor dat de tegels goed vast komen te liggen en er geen kieren ontstaan.

Afschot

Houd een afschot van 1 centimeter per meter aan om ervoor te zorgen dat het water goed wegloopt.

Veelgestelde vragen over sierbestrating

Wat is sierbestrating met facet?

Bij tegels met facet is aan de rand van de steen een kleine ronding of veilingkant aangebracht, waardoor de tegels minder snel splinteren. Ook vormen de facetten een mooi lijnenspel in uw terras.

Wat is sierbestrating zonder facet?

Tegels zonder facet zijn niet afgeslepen, waardoor de tegels een strakke uitstraling hebben. Houd er tijdens het plaatsen van de sierbestrating rekening mee dat de tegels zonder facet sneller beschadigen. Voorkom daarom dat de betonnen sierbestrating tegen elkaar aan ligt of over elkaar heen schuurt.

Is betonnen sierbestrating onderhoudsvriendelijk?

De coating die op de sierbestrating is aangebracht maakt de tegels onderhoudsvriendelijk. Dankzij de coating zijn de tegels vuil- en waterafstotend en hecht groene aanslag niet.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u meer weten over de verschillende opties voor sierbestrating of wilt u een vrijblijvende offerte opvragen? Neem contact op door te bellen naar 0517 433 622 of door te mailen naar info@wester-beton.nl.

Naam
Aantal*
Soort product*
Voorletters*
Straat
Plaats
Postcode
Land
Telefoon*
Afleveradres *
E-mail*
Uw vraag

Contactgegevens

Wester-Beton
Fahrenheitstraat 25
8861 NH Harlingen

T: 0517 433 622
E:
info@wester-beton.nl

Openingstijden

Maandag:  08:00 – 17:00 uur
Dinsdag:  08:00 – 17:00 uur
Woensdag:  08:00 – 17:00 uur
Donderdag:  08:00 – 17:00 uur
Vrijdag:  08:00 – 17:00 uur
Zaterdag:  gesloten
Zondag:  gesloten