Gladde grootbetonplaten

Hoog belastbare grootbetonplaten met glad oppervlak koop je eenvoudig en snel bij Wester Beton: bestel gladde grootbetonplaten vanaf € 59,- per stuk. Onze betonplaten zijn gemaakt van de oersterke betonsoort C53/56. Grootbetonplaten met gladde afwerking worden vaak toegepast op erfverhardingen, kavelpaden en parkeerplaatsen.

 

Bekijk alle betonplaten 2x2 meter met gladde afwerking

Gladde grootbetonplaten

Afmeting in cm

Wapening in mm

Aslast in tonnen

Enkel

Dubbel light

Dubbel

Enkel

Dubbel light

Dubbel

Gladde grootbetonplaat G1

200 x 200 x 12/14

⌀ 6 mm

10 ton

Gladde grootbetonplaat G1

200 x 200 x 14/16

⌀ 6 mm 20 ton

0517 433 622 Vraag een offerte aan

 

Wanneer heb ik gladde grootbetonplaten nodig?

Grootbetonplaten zijn glad geschuurd en hebben daardoor geen diepe groeven of kuilen, waar vuil in ophoopt. Hierdoor zijn deze betonplaten zeer onderhoudsarm. Grootbetonplaten van Wester Beton worden vaak toegepast op::

  • Parkeerterreinen
  • Bedrijfsterreinen
  • Kavelpaden
  • Erfverhardingen
  • Fietspaden

Grootbetonplaten met dubbele wapening

Standaard zijn gladde grootbetonplaten van Wester Beton voorzien van een dubbel wapeningsnet. Daardoor zijn de betonplaten oersterk: ze kunnen een last van 20 ton gemakkelijk aan.

 

Hoe werkt het leggen van gladde grootbetonplaten?

Leg de gladde grootbetonplaten met een speciale T-haak, halve maanhaak of zuignap. We raden u af om Stelcon haken te gebruiken voor het leggen van de platen. Gebruik afstandhouders of houten blokjes om tussen de grootbetonplaten een voeg van 5 mm vrij te houden. Wanneer u gebruikmaakt van een halve maanhaak, mag de ketting niet langer zijn dan 140 centimeter

Vul de voegen met droog en los zand, als u de gladde grootbetonplaten heeft geplaatst. Sluit de platen vervolgens met een betonnen opsluitband of kleirug, zodat de betonplaten niet verzakken.

Standaard leveren we grootbetonplaten van 2 x 2 meter, maar we hebben ook andere afmetingen direct op voorraad.
Bekijk ons complete assortiment betonplaten hier.

 

Stapelinstructies

Volg onderstaande tips op, zodat u de grootbetonplaten niet beschadigt tijdens het stapelen:

  1. Leg drie steunpunten neer op een vlakke en verharde ondergrond.
  2. Leg de eerste grootbetonplaat op de steunpunten.
  3. Vervolgens legt u opnieuw drie steunpunten precies boven de onderliggende steunpunten. Hier legt u de volgende betonplaat op. Ga hiermee door tot er zes platen op elkaar liggen.

Door nooit meer dan 6 platen op elkaar te leggen en platen niet direct op elkaar te leggen, zult u de grootbetonplaten niet snel beschadigen.

 

Voordelen van grootbetonplaten

De gladde afwerking van de grootbetonplaten heeft een aantal voordelen: de plaat heeft maar weinig onderhoud nodig, omdat er geen diepe groeven aanwezig zijn waar vuil in kan gaan zitten. Daarnaast hebben de platen een moderne en strakke uitstraling, waardoor ze goed tot hun recht komen op parkeerplaatsen en bedrijfsterreinen.

 

Neem contact op met onze klantenservice

Uiteraard helpen we u graag als u niet precies weet welke grootbetonplaten u nodig heeft. Neem contact op met onze technisch specialisten via:

 

Bedrijfsnaam
Contact persoon
Telefoon*
E-mail*
Adres*
Type klant
Uw bericht*