Betonblokken zonder nok

De betonblokken zonder nok komen rechtstreeks uit onze fabriek. Wij produceren de blokken in betonkwaliteit C20/25, zodat u zeker bent van een oersterke betonkwaliteit. Met betonblokken zonder nok kunt u kleine en grote klussen klaren: van een kleine opslagruimte voor zand of metaal tot een complete uitbouw van uw woning.

  • Betonblokken geproduceerd in eigen fabriek
  • C20/25 betonkwaliteit
  • Verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen
  • Betonblokken in milieuklasse XC1

Bekijk alle betonblokken zonder nok

Type WB-blok Afmeting in cm Muuroppervlakte in m² Nok (snijlijnen) Betonkwaliteit Milieuklasse
WB-blok 60 x 60 x 120 0.72 0 C20/25 XC1
WB-blok 60 x 60 x 90 0.54 0 C20/25 XC1
WB-blok 60 x 60 x 60 0.36 0 C20/25 XC1

Offerte aanvragen voor WB-blokken zonder nok

*De WB-blokken zonder nok zijn op aanvraag.

0517 433 622 Vraag een offerte aan

 

Voor- en nadelen van betonblokken zonder nok

Om de keuze tussen een betonblok met nok en zonder nok te vereenvoudigen lichten wij de voor- en nadelen van het betonblok zonder nok voor u uit.

0517 433 622 Vraag een offerte aan

 

Het plaatsen van betonblokken zonder nok

Om ervoor te zorgen dat u een stevige betonnen muur creëert met betonblokken zonder nok raden wij aan om de betonblokken te metselen. Voordat u kunt starten met het plaatsen van de muur, dient u eerst een goede fundering neer te leggen. Wij leggen stap voor stap uit hoe u een sterke betonmuur maakt.

Stap één: creëer een ijzersterke basis met een betonnen fundering

Voordat er een muur van betonblokken geplaatst kan worden, dient er een sterke basis te liggen. Omdat de fundering sterk genoeg moet zijn om de betonblokken te dragen, raden wij aan om een fundering van beton te gebruiken. Controleer vervolgens of de ondergrond waterpas is, zodat u zeker weet dat de muur recht geplaatst wordt.

Stap twee: het opzetten van een houten profiel

Zodra de fundering ligt, kunt u starten met het opzetten van een houten profiel. Met het profiel kunt u eenvoudig aangeven waar de betonblokken geplaatst moeten worden. Leg de houten latten links en rechts neer, zodat in een oogopslag duidelijk is tussen welke ruimte de betonblokken gemetseld moeten worden.

Zet vervolgens met een timmermanspotlood streepjes op houten latten om aan te geven waar de betonblokken geplaatst moeten worden. Houd de eerste twee centimeter vanaf de grond vrij voor de eerste mortellaag. Teken vervolgens de afmeting van het betonblok plus één centimeter extra. De extra centimeter is bedoeld voor de cementlaag. Vergeet niet om bij het betonblok het metselkoord te spannen en te controleren of het koord waterpas gespannen is.

Stap 3: het metselen van betonblokken zonder nok

Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen, kan er gestart worden met het echte werk. Maak de mortel klaar volgens de verpakking. Let op: de specie mag niet te droog en niet te nat zijn. Smeer vervolgens met de troffel een laag mortel op de betonfundering en plaats hier het betonblok op. Wij raden u aan om dit samen met iemand anders te doen, omdat de betonblokken erg zwaar en groot zijn. Klop het betonblok vervolgens aan tot het blok op hetzelfde niveau als het streepje op het houten profiel zit.

Plaats het volgende betonblok naast het geplaatste betonblok. Houdhier een klein beetje ruimte tussen, zodat er genoeg speling is voor de voeg. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte tussen ieder betonblok even groot is. Veeg de voeg vervolgens vol met mortel. Het overschot aan specie kunt u met de troffel naar de zijkant van het betonblok vegen.

De volgende rij betonblokken dient verzet geplaatst te worden, waarbij een half betonblok het uitgangspunt is. U kunt het betonblok zelf halveren met behulp van een beitel en hamer. Het is geen probleem wanneer het uiteinde niet gelijk is, omdat dit wordt opgevangen door het voegmiddel. Herhaal bovenstaande stappen tot de gewenste muur staat. Vergeet niet om meerdere malen te controleren of de muur waterpas staat.

Vraag een offerte op maat aan

Wilt u meer informatie over betonblokken zonder nok of wilt u betonblokken bestellen? Neem vrijblijvend contact op door te bellen naar 0517 433 622 of vul onderstaand contactformulier in.

Naam
Aantal*
Soort product*
Voorletters*
Straat
Plaats
Postcode
Land
Telefoon*
Afleveradres *
E-mail*
Uw vraag